Международният олимпийски комитет (МОК) анулира резултатите на руската биатлонистка Олга

...
Международният олимпийски комитет (МОК) анулира резултатите на руската биатлонистка Олга
Коментари Харесай

МОК анулира резултатите на Олга Зейцева и две други рускини

Международният олимпийски комитет (МОК) анулира резултатите на съветската биатлонистка Олга Зайцева и на състезателките по ски тичане Юлия Чекальова и Анастасия Донецко от олимпийските игри в Сочи 2014 и доживотно ги в профил от присъединяване на олимпиади. МОК призна трите спортистки за отговорни в нарушение на антидопинговите правила на Игрите в Сочи.

Решението е взето въз основата на доказателства от самостоятелната комисия, ръководена от Денис Освалд, която прави още един разбор на допинг-пробите на спортистите от Сочи 2014. МОК разгласи същи, че сега се преглеждат делата на общо 36 спортисти, упрекнати в нарушаване на антидопинговите правила. В Сочи Зайцева зае 15-и място в самостоятелната дисциплинираност, 28-о в спринта, 11-о в преследването, 23-о в всеобщия старт и завоюва сребърен орден с женската щафета на Русия.

По-рано МОК лиши Русия от това оценки, откакто анулира резултатите на Олга Вилухина и Яна Романова, които също нарушиха антидопинговите правила. През януари 2015 година Зайцева приключи кариерата си. Тя е двукратна олимпийска шампионка, откакто взе злато с щафетата на Русия в Торино 2006 и Ванкувър 2010, а също така има три златни, два сребърни и три бронзови медала от международни състезание по биатлон.

Преди това Комисията на Освалд анулира резултатите на 22 съветски спортисти от Сочи 2014 и ги лиши до живот от присъединяване на олимпийски игри. На 5 декември МОК ще разгласи публично дали Русия ще взе участие на зимните олимпийски игри в Пьончан 2018.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР