Международният олимпийски комитет (МОК) анулира резултати на турския състезател по

...
Международният олимпийски комитет (МОК) анулира резултати на турския състезател по
Коментари Харесай

МОК анулира резултат от вдигането на тежести в Лондон 2012

Международният олимпийски комитет (МОК) анулира резултати на турския играч по повдигане на тежести Мете Бинай от олимпийските игри в Лондон 2012 поради нарушение на антидопинговите правила, оповестяват от олимпийската централа. На олимпиадата в Лондон Бинай зае шесто място в категория до 69 кг.

" Установено е, че той е нарушил антидопинговите правила по време на Олимпиадата в Лондон. Той е дисквалифициран от надпреварата. Турският олимпийски комитет би трябвало да обезпечи бързото връщане в МОК на дипломата, връчена на спортиста ", се споделя в изказването. Отбелязва се, че решението влиза в действие неотложно.

При още един разбор на допинг тестът на турския играч е намерено неразрешеното вещество станозолол. МОК предложи на Международната федерация по повдигане на тежести да разиска в допълнение случая на 35-годишен турчин. В началото на юни стана известно, че самостоятелната комисия на Ричард Макларън, провеждаща следствие на активността на предходното управление на Световната федерация, разкри необятно публикувана корупция в организацията, когато тя е била управлявана от унгареца Тамаш Айян.

Става въпрос и за прикриване на допинг нарушавания. Бинай е международен първенец за 2010 година в категория до 69 кг и бронзов медалист от континенталното състезание през същата година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР