Международният олимпийски комитет е отложил решението си относно това дали

...
Международният олимпийски комитет е отложил решението си относно това дали
Коментари Харесай

МОК отложи решението си за бъдещето на бокса

 Владимир Кличко: Боксът може да загуби статуса си на олимпийски спорт  Решават ориста на бокса в края на ноември
Международният олимпийски комитет е отсрочил решението си по отношение на това дали ще се организира или не шампионат по бокс на Олимпийските игри в Токио.

До този миг се стигна, поради следствието към Международната асоцияация по бокс за дилетанти, което може да докара даже до преустановяване на активността й.

МОК не е удовлетворен от получения отчет от АИБА, в който се проучва активността й във връзка с финансирането, прозрачността на ръководството и битката с допинга.

Олимпийският комитет призна избран напредък по въпросите с честността на съдийството, както и с битката с използването на допинга, само че съобщи, че има доста запаси по отношение на финансирането, прозрачността на взимането на решенията и работата на комисията по нравственос.

Също по този начин Томас Бах и хората му не са удовлетворени и от назначението на Гафур Рахимов на поста президент на АИБА, откакто се намира под наказания от Министерството на финансите на Съединени американски щати и е подозиран като член на международен незаконен картел.

Също така МОК приключи финансирането посредством стратегии към асоцияацията по бокс за дилетанти, продажбата на билети за техни надпревари, както и създаване на взаимни стратегии за подготовка на треньори.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР