Международният наказателен съд в Хага издаде разпореждане за незабавно прекратяване

...
Международният наказателен съд в Хага издаде разпореждане за незабавно прекратяване
Коментари Харесай

Международният наказателен съд в Хага разпореди прекратяване на войната в Украйна

Международният углавен съд в Хага издаде предписание за неотложно преустановяване на военната интервенция, почнала на 24 февруари 2022 година на територията на Украйна. То е по настояването, подадено от Украйна по отношение на изказвания за геноцид и е признато с 13 гласа " за “ и 2 " срещу “.

" Съгласно Конвенцията за попречване и наказване на закононарушението геноцид съдът показва две краткотрайни ограничения. Руската федерация неотложно да приключи военната интервенция, почнала на 24 февруари 2022 година на територията на Украйна, двете страни да се въздържат от всевъзможни дейности, които биха могли да задълбочат или разширят разногласието, или да затруднят решаването му “, се споделя в правосъдното предписание, уточнявайки, че то има наложителен темперамент..

Международният углавен съд е основният правосъден орган на Организацията на обединените народи. Той е основан с Устава на Организация на обединените нации през юни 1945 година и стартира активността си през април 1946 година Съдът се състои от 15 съдии, които се избират за период от девет години от Общото заседание и Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Седалището на Съда е в Двореца на мира в Хага, Нидерландия. Съдът има двойна роля. Първо, да позволява в сходство с интернационалното право посредством решения, които имат наложителна мощ и не подлежат на обжалване от заинтригуваните страни, правни разногласия, отнесени до него от страните, и второ, да дава консултативни мнения по правни въпроси, отнесени до него от съответно упълномощени органи и организации от системата на Организация на обединените нации.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР