Международният наказателен съд (МНС) може да стартира първото си разследване

...
Международният наказателен съд (МНС) може да стартира първото си разследване
Коментари Харесай

МНС може да разследва Лондон за военни престъпления

Международният углавен съд (МНС) може да започва първото си следствие против английската войска за военни закононарушения, откакто следствие на " Панорама " на Би Би Си и в. " Сънди Таймс " огласи доказателства за това, заяви Би Би Си. Става дума за дейности на английски бойци против цивилни в Афганистан и Ирак. От офиса на основния прокурор на МНС оповестиха, че намират разкритията за доста съществени и ще прегледат без значение данните на медиите, които може да са " основно значение " дали да стартира публично следствие. Преди време МНС заключи около други правосъдни каузи, че има задоволително доказателства по какъв начин английски военни са направили военни закононарушения в Ирак, най-много при мъчения на арестувани хора. В същото време английското Министерство на защитата съобщи, че новите обвинявания не са потвърдени. Ако бъде задействано действително следствие от интернационалния арбитражен съд в Хага, това ще е първият път, когато това ще засегне дейностите на английски жители по отношение на военни закононарушения, разяснява Би Би Си.

Правителството на Англия и военните са прикрили достоверни доказателства за военни закононарушения от английски бойци против цивилни в Афганистан и Ирак, сочат резултатите от следствие на Би Би Си и " Сънди таймс ". Изтичането на информация от две следствия, поръчани от държавното управление, за държанието на войски в споровете допуска въвличане на войски в убийството на деца и изтезанията на цивилни, откри следствието. Обвиненията включват убийства, осъществени от боец от елитните елементи САС, както и гибел в ареста, побои, изтезания и полово принуждение над арестувани от членове на пехотното поделение Black Watch (Черен страж). 

Военните детективи, които открили доказателства за хипотетичните военни закононарушения, описаха за дългогодишното следствие пред двете медии, че висши военни го крият " по политически аргументи ". " Министерството на защитата (МО) нямаше желание да преследва който и да е боец от какъвто и да е сан, в случай че не е безусловно належащо и те не биха могли да се измъкнат от него ", съобщи проверяващ пред Би Би Си.

ПОЗИЦИЯ

 

Външният министър Доминик Рааб съобщи пред Би Би Си, че макар неналичието на каквито и да било правосъдни преследвания се е " получил верният баланс " за гарантиране, че " подправените искове " няма да бъдат преследвани.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР