Международният наказателен съд (МНС) е издал заповед за арест на

...
Международният наказателен съд (МНС) е издал заповед за арест на
Коментари Харесай

Международният наказателен съд издаде заповед за арест на Бенямин Нетаняху

Международният углавен съд (МНС) е издал заповед за арест на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, министъра на защитата Йоав Галант, както и трима водачи на " Хамас ". 

Прокурорът на Международния углавен съд Карим Хан подаде молба за издадането на заповед за арест на Нетаняху и Галант поради военни закононарушения и закононарушения против човечеството, осъществени в Ивицата Газа.

" Въз основа на доказателствата, събрани и прегледани от нашата работа, имамe основателни аргументи да смятамe, че Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел, и Йоав Галант, министър на защитата на Израел, носят наказателна отговорност за военни закононарушения и закононарушения против човечеството, осъществени на територията на Държавата Палестина (в Ивицата Газа) минимум от 8 октомври 2023 година ", се споделя в изказването на прокурора. 

Военните закононарушения и тези против човечеството, осъществени в Газа, за които Нетаняху и Галант са упрекнати, са че са обрекли цивилни жители на апетит като способ за водене на война. Други обвинявания са умишленото причиняване на огромни премеждия или съществени телесни или здравословни повреди, умишленото ликвидиране, както и офанзивите против цивилно население. Обвинени са в гонене на хора като закононарушение против човечеството и други нечовешки дейности. 

Карим Хан подаде молба за издаването на заповед за арест и на ръководителя на " Хамас " в линията Газа Яхия Синуар, главнокомандващия на военното крило на " Хамас " Мохамед Диаб Ибрахим Ал Масри и ръководителя на политическото бюро на " Хамас " Исмаил Хания.

Те са упрекнати в изтребване, ликвидиране, взимане на заложници, обезчестяване и друго полово принуждение, изтезания, грубо отнасяне и накърняване на персоналното достолепие.

" Службата ми твърди, че военните закононарушения, за които упрекваме водачите на " Хамас ", са осъществени по време на интернационален въоръжен спор сред Израел и Палестина и редом протичащ немеждународен въоръжен спор сред Израел и " Хамас ". Изтъкваме, че закононарушенията против човечеството, за които са повдигнати обвинявания, са били част от необятно публикувано и систематично нахлуване против цивилното население на Израел от страна на " Хамас " и други въоръжени групировки в сходство с организационните политики. Според нас някои от тези закононарушения не престават и до през днешния ден ", написа в изказването.

" Службата ми твърди, че има основателни аргументи да се счита, че водачите на " Хамас " са наказателно виновни за убийството на стотици израелски цивилни жители при набези, осъществени от " Хамас " (по-специално от военното му крило, бригадите " Ал Касам " ) и други въоръжени групировки на 7 октомври 2023 година, и за вземането на минимум 245 заложници. Като част от нашите следствия Службата ми разпита жертви и оживели, в това число някогашни заложници и очевидци от шест съществени места на нападенията: Кфар Аза, Холит - мястото, където се организира музикалният фестивал Supernova; Беери; Нир Оз; и Нахал Оз. Разследването разчита и на доказателства, като да вземем за пример записи от камери за видеонаблюдение, заверени аудио, фотоси и видеа, изказвания на членове на " Хамас ", в това число на посочените нагоре хипотетични причинители, както и на експертни доказателства ". 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР