Международният музикален фестивал Варненско лято“ бе отразен подробно в сайта

...
Международният музикален фестивал Варненско лято“ бе отразен подробно в сайта
Коментари Харесай

„Варненско лято“ влезе в новините на EFA

Международният музикален фестивал „ Варненско лято “ бе отразен в детайли в уеб страницата на Асоциацията на европейските фестивали: www.efa-aef.eu/en/news/. Като водеща вест е позиционирано разкриване на 25-и юни в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

Посочена е тържествената традиция – осъществяването на симфонична рапсодия " Вардар " от Панчо Владигеров, както и наличието на формалните посетители, измежду които е и ръководителят на Асоциацията Ян Бриерс, който приветства „ Варненско лято “ като един от най-дълголетните, само че непрекъснато разрастващи се фестивали и назова Варна smart city поради развиването на културата в града.

Специален акцент в новината е концертът на оперната прима Александрина Пендачанска с осъществяването на иконични арии от опери на Хендел, Росини, Маскани и Верди и документални фрагменти от основни моменти на нейната кариера.

Сайтът на Асоциацията отпраща към програмата на идващите многочислени събития от афиша на Музикалното „ Варненско лято “, които следва да разширят естетическите граници на сезона чак до началото на ноември. /live.varna.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР