Международният музикален фестивал Варненско лято“ 2020 ще бъде открит на

...
Международният музикален фестивал Варненско лято“ 2020 ще бъде открит на
Коментари Харесай

Откриват Международния музикален фестивал „Варненско лято“ на 19 юли

Международният музикален фестивал „ Варненско лято “ 2020 ще бъде открит на 19 юли. Концертите и спектаклите ще продължат до октомври месец, оповестиха от дирекция " Култура и духовно развиване " в Община Варна. „ Изнасяме главните събития на откритите подиуми на град Варна. Ще използваме опциите на известния в целия свят Летен спектакъл, като съблюдаваме условията за обществена отдалеченост и хигиена. Под намерено небе там, на 19 юли, ще създадем формалното разкриване със Симфоничния оркестър на Държавна опера - Варна под палката на маестро Найден Тодоров “, показва концепцията маестро Марио Хосен, артистичен шеф на фестивала.

След музикалната емблема на фестивала рапсодия „ Вардар “ от Панчо Владигеров, на сцената ще излезе и един от най-талантливите млади български пианисти - Емануил Иванов, притежател на първа премия от влиятелния клавирен конкурс „ Бузони “ 2019. Той ще солира в Концерт №1 на Рахманинов за пиано и оркестър. Емануил Иванов е притежател на наградата " Млад музикант на годината " за 2019 година, определен преди броени дни с вота на публиката в обичайна анкета на предаването " Алегро виваче " на БНР.

В обновената стратегия ще бъдат застъпени влиятелните български реализатори, а новата организация ще разреши да има появи във всички обичайни модули на фестивала - Основна стратегия, Симпозиум, Музикална лаборатория, Лятна академия, Барок, Опера в летния спектакъл и Кросовър.

Ще се проведат и класовете от Лятната академия, само че с нови дати - от 12-ти до 19-ти август.
Цените на билетите за концертите са от 5 и от 20 лева със специфична цена за учащи се и пенсионери - 2 лева Билети за събитията от програмата на ММФ „ Варненско лято “ 2020: за концертите - на касите на ФКЦ и онлайн на за „ Опера в Летния спектакъл “ - на касите на Летен спектакъл, Опера Варна и онлайн. Продажба на билети в деня на събитията - на място преди събитието. ММФ „ Варненско лято “ 2020 се провежда от Община Варна в партньорство с Министерството на културата и НУИ „ Добри Христов “ и със съдействието на Градската художествена изложба, ГХГ „ Борис Георгиев “, РИМ-Варна, ТМПЦ-Варна и ФКЦ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР