Международният музикален фестивал Пражка пролет, който всяка година ангажира най-престижните

...
Международният музикален фестивал Пражка пролет, който всяка година ангажира най-престижните
Коментари Харесай

Международният фестивал "Пражка пролет" ще протече без публика заради коронавируса

Международният музикален фестивал " Пражка пролет ", който всяка година ангажира най-престижните подиуми в чешката столица, тази година ще премине без аудитория поради ковид, заяви ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Концертите ще се излъчват в действително време онлайн на фестивалния цифров канал.

" Заради опасността от ковид бе взето решение тази година фестивалът да се организира в режим на директно лъчение ", заяви пред националното радио представителят на управлението на фестивала Павел Троян.

" Предстои да се приготвят 10 концерта, които гратис ще бъдат излъчени от цифровия канал на фестивала. Някои ще бъдат показани по националната телевизия и ще могат да бъдат проследени от слушателите на чешкото радио ", добави той.

" Пражка пролет ", който по стратегия трябваше да включва 53 концерта, стартира на 7 май. За концертите са продадени 35 хиляди билета на стойност 25 милиона крони (около 1 милион евро). Организаторите ще върнат парите на всички, закупили билети.

Международният обзор на академична музика " Пражка пролет " се организира в чешката столица от 1946 година, а от 1947 година в рамките му се провежда и конкурс за млади музиканти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР