Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) съобщи, че е влязъл

...
Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) съобщи, че е влязъл
Коментари Харесай

Червеният кръст потвърди, че е в контакт с Русия относно украинските деца

Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) заяви, че е влезнал в контакт с съветски чиновник, обвинен във военни закононарушения, защото работи за връщането на украински деца, които са били депортирани в Русия, съобщи Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10126
Съобщението за контактите на МКЧК с съветския комисар по правата на децата Мария Лвова-Белова са първото удостоверение за интернационален контакт на високо ниво за събиране на фамилии с деца, които са били принудително депортирани, отбелязва организацията.

Говорителят на МКЧК Джейсън Стразиузо съобщи в четвъртък, че организацията е в контакт с Лвова-Белова " в сходство с мандата си да възвръща контактите сред разграничените фамилии и да улеснява събирането им, когато това е допустимо ".

Това надвишава степента на контакт на други организации, показва АП. Детската организация на Организация на обединените нации УНИЦЕФ съобщи, че също е в контакт с съветски публични лица по отношение на децата, само че представителят Къртис Купър съобщи, че УНИЦЕФ " не е получил противоположна връзка по отношение на нашето предложение да улесним процесите на събиране на децата ". Международната организация за бежанците отхвърли да е имала контакт с руснаците - макар изказванието на Лвова-Белова, че организацията се е свързала с нея.

Депортирането на украински деца е проблем от 24 февруари 2022 година насам, когато Русия стартира нашествието си в Украйна. Международният углавен съд ускори натиска върху Русия, когато на 17 март издаде заповеди за арест на Лвова-Белова и съветския президент Владимир Путин, обвинявайки ги в похищение на деца от Украйна.

На неофициална среща на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в сряда Лвова-Белова съобщи, че децата са били отведени в Русия за тяхна сигурност, а не са били отвлечени - изказване, необятно отхвърляно от интернационалната общественост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР