Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) обсъди със САЩ опасностите

...
Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) обсъди със САЩ опасностите
Коментари Харесай

Червеният кръст обсъди със САЩ рисковете при изпращане на помощи във Венецуела

Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) разиска със Съединени американски щати заплахите при доставки на филантропична помощ във Венецуела без утвърждението на силите за сигурност, лоялни на президента Николас Мадуро, съобщи Асошиейтед прес.

Опозиционният водач Хуан Гуайдо, който се самопровъзгласи за краткотраен президент на страната, съобщи, че отхвърля отхвърли на Мадуро да позволи приемането на помощи и изиска от прилежащите страни да

Правителството на американския президент Доналд Тръмп разгласи, че е готово да достави помощи, когато реши Гуайдо, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ръководителката на делегацията на МКЧК в Съединени американски щати Александра Боавен съобщи, че Червеният кръст е споделил на представителите на Съединени американски щати, че без значение от проектите да се помогне на венецуелския народ, комитетът не би трябвало да бъде замесван в политическия разговор. " Това е доста сложен диалог за водене със Съединени американски щати ", призна тя, само че акцентира, че би трябвало да се изяснят рисковете и рестриктивните мерки във опциите на МКЧК да работи в сходна конюнктура.

Вчера съветникът на американския президент за националната сигурност Джон Болтън съобщи, че Съединени американски щати възнамеряват да изпратят филантропична помощ за венецуелския народ макар отхвърли на президента Мадуро, напомня АП.

Началникът на световните интервенции на МКЧК Доминик Стилхарт акцентира, че комитетът може да взе участие в сходни координирани дейности, единствено в случай че те се реализират със единодушието на управляващите, които и да са тези управляващи. " Ние не сме организация за използване на решенията на която и да било страна донор " и това важи с особена мощ за решения с политически нюанс, акцентира той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР