Международният колоездачен съюз (UCI) уведоми британeца Крис Фрум, че съдържанието

...
Международният колоездачен съюз (UCI) уведоми британeца Крис Фрум, че съдържанието
Коментари Харесай

Фрум даде положителна проба, оправда се с астма


Международният колоездачен съюз (UCI) уведоми британeца Крис Фрум, че наличието на веществото салбутамол в допинг тестът му, дадена по време на тазгодишното издание на Ла Вуелта, е надвишило допустимата от антидопинговите правила норма.

Въпросната проба е била взета на 7 септември по време на влиятелната конкуренция, в която Фрум записа победа. "Б" тестът също е дала позитивен резултат.

Фрум реагира бързо и отговори, че от дете страда от астма и по тази причина му са постанова непрекъснато да приема инхалатор със салбутамол. Спортистът може да потвърди, че анормалното наличие на веществото в тестът му е разследване на използването на този инхалатор. Фрум е четирикратен победител в най-престижното съревнование в колоезденето Тур де Франс (2013, 2015, 2016, 2017).

"Моята астма се изостри по време на Ла Вуелта, по тази причина последвах препоръките на лекаря на тим и усилих дозата на салбутамола. Както постоянно, демонстрирах огромно внимание, с цел да не надвиша допустимата доза. Отнасям се доста съществено към своя спорт, Международният съюз безусловно тъкмо ревизира резултатите и дружно с тима отпущам всяка информация, която се изисква. Знам разпоредбите и употребявам инхалатор за облекчение на признаците от астмата единствено в рамките на допустимите правила. Знам, че ме ревизират всеки ден, защото съм водач в надпреварите", разяснява 32-годишният Фрум. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР