Международният кино-литературен фестивал Синелибри стартира в Бургас. Тази година той

...
Международният кино-литературен фестивал Синелибри стартира в Бургас. Тази година той
Коментари Харесай

След 20 години в бившето кино Смирненски пак ще има прожекции!

Международният кино-литературен фестивал " Синелибри " започва в Бургас. Тази година той се организира под мотото " Възпитание на възприятията " в символ на респект към Гюстав Флобер, един от най-влиятелните френски писатели на XIX век,.

Изданието в нашия град стартира на 22 октомври с последния филм на Роман Полански " Офицер и разузнавач ", брилянтна акомодация по историческия трилър на Робърт Харис за аферата " Драйфус ", и ще продължи до 1 ноември, когато режисьорът Матео Гароне ще ни сервира свежа и истинска интерпретация на безконечната приказка " Пинокио ", популяризирала създателя си Карло Колоди.

Домакин на прожекциите е клуб " Модерен спектакъл ", помещаващ се в единствената непокътната постройка на кино в Бургас - постройката на бившето кино " Смирненски " (ул. " Милин камък " №1). Специално за киноманите през целия интервал на фестивала домакините вършат 30% отстъпка от постоянните цени в менюто.

Синелибри Бургас обгръща 11 блестящи кино министър председатели, обичайно разпределени в конкурсна и паралелна стратегия.

На 26 октомври жителите и гостите на Бургас може да видят фамилната драма " Връзки " на режисьора Даниеле Лукети, спрягана като европейска версия на " Брачна история " (реж. Ноа Баумбах). Емоционално наситената акомодация по романа на известния италиански публицист Доменико Старноне откри тазгодишното издание на кинофестивала във Венеция. В програмата е и новият филм на френския режисьор Франсоа Озон, който владее изкуството на провокацията до съвършенство. " Лято 85 " е ослепително разгърната младежка драма, проследяваща историята на едно съзряване. Прожекцията в Бургас е на 31 октомври и ще бъде предшествана от среща показване на кино лентата с присъединяване на Николай Йорданов, киновед, създател на книгата " Не казвай на мама ", дала концепцията за едноименния късометражен филм от конкурсната стратегия.

Сред акцентите в програмата са амбициозната копродукция " Берлин Александерплац " на Бурхан Курбани - екранизация на монументалния разказ на Алфред Дьоблин, зрелищният психически трилър " Заливът на тишината " с Олга Куриленко и Клаес Банги ексцентричната престъпна комедия " Кръстницата " с френската кинозвезда Изабел Юпер.

Програмата на " Синелибри " Бургас ще предложи на феновете и прелестния любовен романс - " Една нимфа в Париж ", в който блестят Никола Дювошел, Мерилин Лима и Роси де Палма.

Ценителите на философската прозаичност не трябва да пропущат филмовия прочит на " Нарцис и Голдмунд " от Херман Хесе. Роман, който се прави оценка като книжовен успех, " най-задълбочената и хубава книга " на Хесе, истински шедьовър на модерната европейска класика. А " Крадецът на дните " на режисьора Гуидо Ломбарди е още един подарък за феновете на актуалното италианско кино.

Всички прожекции и съпътстващи събития онлайн ще се състоят при строго спазване на здравните ограничения. Билети за залата на клуб " Модерен спектакъл " се продават на касата на Билетен център " Часовника " на ул. " Александровска " от 10:00 - 18:00 ч. (без събота и неделя).
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР