Международният кино-литературен фестивал “Синелибри стартира на 6 октомври с редица

...
Международният кино-литературен фестивал “Синелибри стартира на 6 октомври с редица
Коментари Харесай

5-те задължителни филма на Синелибри


Международният кино-литературен фестивал “Синелибри ” започва на 6 октомври с редица мощни заглавия, които няма по какъв начин да пропуснем. До 29 октомври имаме опцията да гледаме най-хубавото от европейското и международно кино. Направихме селекция от 5-те най-хубави кино лентата, които ще бъдат прожектирани в границите на фестивала и заслужават вашето внимание. Ето кои са те:

Мария Монтесори: новата жена

Изключителен френски филм за една от реформаторките в образованието на 20 век, с номинация от МФФ в Цюрих. Режисьор - Леа Тодоров.

1900 година. Лили д’Аленжи, парижка кокотка на върха на славата си, бяга от Париж, с цел да скрие умственото увреждане на своята щерка. Когато идва в Рим, животът й се прекатурва след срещата с харизматична жена доктор на име Мария Монтесори, която е създала човечен способ за образование на деца с физически и умствени дефицити. Оказва се, че дамата, която желае обществено да въплъщава la nouvelle femme, т.е. една съвременна и еманципирана жена, за задачата би трябвало да заплати висока цена – скрито, извънбрачно майчинство. Скоро Мария ще би трябвало да избере сред детето и призванието си.



Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР