Международният кънки съюз промени необходиният минимум от точки за участие

...
Международният кънки съюз промени необходиният минимум от точки за участие
Коментари Харесай

ИСУ с удар по България и малките държави

Международният кънки съюз промени необходиният най-малко от точки за присъединяване на шампионатите на ИСУ за новия сезон. Това е резултат от смяната на оценяването, при което степента на оценяване е от -5 до +5 точки, а не от -3 до +3, както до момента.

Първите усещания от надпреварите дотук демонстрират, че съдиите са изключително строги към състезателите от по-малките страни. При танцовите двойки разделянето стана още по-голямо. За страдание двата ни дуета при сениорите Теодора Маркова/Симон Дазе и Мина Здравкова/Кристофър Дейвис се правят оценка по-ниско по отношение на предишния сезон, макар забележимия си напредък.

За класиране на огромните шампионати се признават и резултатите от предишния сезон, които обаче също са увеличени като точки.

Така в случай че гледаме оценките на Маркова и Дазе, те имат право на старт на Европейско състезание, а за Световното за безгрижен танц са с 42.83, при нужни 43. Здравкова и Дейвис имаха право за присъединяване на Европейското предишния сезон, само че това не важи за този. Вчера реализираха рекордно висок резултат за техника 22.33 точки в Минск, а им трябват 26. За безгрижен би трябвало да реализират 42, което е с 4 повече от предишния сезон.

Миналата година на Европейското взе участие Пресияна Димитрова, само че точките от волната няма да са и задоволителни за новия сезон. За България въпреки всичко огромен късмет да ги направи има Александра Фейгин, която към този момент се е състезавала единствено при девойките. Саша може да се бори и за Световно състезание.

От мъжете Ники Обрейков резервира правото си за присъединяване на Европейско и в случай че продължи с положителното си показване може да се бори за Световно. Младият Александър Златков също има точките за старт на шампионат на континента от предишния сезон. beautyinsport.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР