Международният кънки съюз(ИСУ) ще продължи да тества фигуристката Камила Валиева

...
Международният кънки съюз(ИСУ) ще продължи да тества фигуристката Камила Валиева
Коментари Харесай

Международният кънки съюз ще продължи да проверява за допинг Камила Валиева въпреки наказанието ѝ

Международният кънки съюз(ИСУ) ще продължи да тества фигуристката Камила Валиева за допинг макар наложеното ѝ четиригодишно наказване, оповестява ТАСС.

Валиева, която беше отстранена от спорта до края на 2025 година за нарушение на антидопинговите правила, беше включена в обновения лист за интернационалните допинг проби за сезон 2023/24.

Освен от ИСУ, Валиева е тествана за допинг и от Руската антидопингова организация - два пъти през 2023 и три пъти през 2022 година.

Припомняме ви, че на 29 януари Спортният трибунал (КАС) в Лозана глоби рускинята за нарушение на антидопинговите правила, като удовлетвори настояването на Световната антидопингова организация за четири години наказване. Наказанието влезе в действие със задна дата от 25 декември 2021 година, като резултатите ѝ по-късно бяха анулирани.

На 30 януари ИСУ преразгледа резултатите от отборния шампионат по фигурно пързаляне на Олимпийските игри в Пекин 2022, премествайки съветския тим, който включваше Камила Валиева, от първо място на трето. Преди няколко дни обаче във Федералния съд на Швейцария беше записана тъжба против решението на КАС по делото против съветската фигуристка.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР