Международният кънки съюз (ИСУ) отмени всички състезания от сериите Гран

...
Международният кънки съюз (ИСУ) отмени всички състезания от сериите Гран
Коментари Харесай

Отмениха турнирите Гран При по фигурно пързаляне за юноши

Международният кънки съюз (ИСУ) анулира всички надпревари от сериите Гран при по фигурно пързаляне за юноши за сезон 2020/2021 поради пандемията от ковид.

На 3 август Съветът на ИСУ ще се събере за онлайн съвещание, с цел да реши обстановката с пандемията и да разиска планирането на надпреварите за идния сезон в фигурното пързаляне при мъжете и при дамите.

"След последното съвещание на Съвета на ИСУ на 6 юли беше получена информация за увеличението на рестриктивните мерки за влизане и излизане в редица страни, което може съществено да усложни присъединяване в шампионатите за юноши. Някои федерации просто няма да могат да изпратят свои тимове на Гран При. В допълнение, евентуалните санитарни ограничения (включително възможна карантина) могат да наложат непоносима тежест на уредниците ", се споделя в известието.

"Ако обстановката с пандемията се промени по-късно през сезона и се обезпечи безвредна организация на интернационалните надпревари за юноши, а членовете на ИСУ желаят да бъдат домакини на интернационалните младежки шампионати, съюзът ще обмисли финансова помощ на заинтригуваните страни при приемане на в детайли предложение. Предпочитанията ще бъдат предоставени на федерациите, които в началото получиха правото да организират стадии от Гран При за юноши за сезон 2020/2021 ", допълват от интернационалната федерация.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР