Международният гигант в търговията Walmart избра по-малкото зло, като се

...
Международният гигант в търговията Walmart избра по-малкото зло, като се
Коментари Харесай

Глобяват гиганта Walmart с 282 млн. долара

Международният колос в търговията Walmart избра по-малкото зло, като се съгласи да заплати 282 млн. $ санкция, с цел да уреди обвинявания за евентуално противозаконни заплащания на задгранични чиновници в Бразилия, Китай, Индия и Мексико. Това излиза наяве от американската комисия по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC), съобщи БГНЕС.

От SEC обявиха, че компанията не е съумяла да ползва ефикасна антикорупционна стратегия, с цел да се съобрази с американското законодателство в продължение на повече от десетилетие, до момента в който се стремяла към интернационален напредък и "многократно не съумява съществено да възприема предизвестията за проблеми ".

От Walmart ще платят 144 млн. $ за споразумяване на следствието на SEC, а 138 млн. $ ще отидат за споразумяване на паралелна престъпна инспекция от Министерството на правораздаването, оповестяват от SEC.

Компанията се съгласи да заплати престъпно наказване от 138 млн. $ за споразумяване на изказванията на Министерството на правораздаването, че бразилското дъщерно сдружение на колоса скрито е насочило повече от 500 000 $ към посредничка, известна като "магьосница " за нейната необикновена качества в премахване на каквито и да било проблеми с разрешителни.

Споразумението за признание на виновността, подадено във федералния съд в Александрия, демонстрира, че Walmart се е съгласил да заплати 138 млн. $, с цел да избегне правосъдното гонене, до момента в който бразилското му дъщерно сдружение - WMT Brasilia, се признава за отговорно за едно нарушаване.

Walmart, една от най-големите в света вериги за търговия на дребно, неотдавна регистрира тримесечна облага от 3,84 милиарда $. Компанията разгласи предходната година, че след "внимателен и премислен обзор " е решила да продаде 80% от каузи си в Walmart Brazil на Advent International. По това време дъщерното сдружение има 438 магазина в 18 бразилски щата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР