Международният футболен борд, съвместно с ФИФА, готви шест промени в

...
Международният футболен борд, съвместно с ФИФА, готви шест промени в
Коментари Харесай

Готвят се сериозни промени във футболния правилник

Международният футболен ръб, взаимно с ФИФА, готви шест промени в играта, които би трябвало да влязат в действие от 1 юни.

Някои от измененията са незначителни и няма да имат огромно въздействие върху играта, само че усещане прави новото предписание за игра с ръка в наказателното поле.

Според него, към този момент всяка игра с ръка на защитаващ се състезател в наказателното поле ще е дузпа. Няма да има никакво значение дали е умишлена, дали ръката е прилепена до тялото и дали дистанцията е било минимлано и играчът не е имал късмет да реагира.

До този миг сходни обстановки подлежаха на пояснение от страна на основния рефер и много постоянно предизвикваха разногласия, даже и при съществуването на ВАР.

От 1 юни разногласия няма да има, тъй като има ли игра с ръка, това автоматизирано ще значи дузпа.

Друга любопитна смяна още веднъж е обвързвана с осъществяването на дузпи. Обсъжда се да бъде отстранено допълнението на наказателния удар.

При избавяне на вратар или удар в гредата, играта ще стопира и атакуващият състезател няма да има късмет да довкара топката. Това цели да не се лишава цената на спасяването на вратаря, а и ще бъдат отстранена всички разногласия по отношение на това дали играчи са навлезли в наказателното поле преди осъществяването или не.

Играчи от тима изпълняващ директен свободен удар пък няма да имат право да застават в стената, ще би трябвало да са най-малко на метър от нея.

Причината е, че стената е основана като предпазен детайл във футбола и от Международния футболен ръб желаят да го запазят като подобен, без да има пречещи атакуващи играчи.

Играчи, които са сменяни, пък ще бъдат принуждавани да напущат терена от най-близката последна линия, без значение в коя част на игрището е.

Така ще се избегне бавенето на времето и бавните разходки на излизащите играчи.

При осъществяване на навън пък ще бъде отстранено правилото, което гласи, че топката би трябвало да напусне наказателното поле.

Вече вратарят ще може да подава на свои съотборници в наказателното поле.

Последната готвена смяна е за треньорите, които ще получават картони по образеца на футболистите.

До този миг съдията имаше право да отстранява треньор от скамейката, а от 1 юни ще има бълти и червени картони.

Треньорите даже ще пропущат мачове, в случай че натрупат 5 или 7 жълти картона в границите на един сезон.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР