Международният филмов фестивал в Кан беше открит за своето 72-ро

...
Международният филмов фестивал в Кан беше открит за своето 72-ро
Коментари Харесай

Скандали, политически послания и страхотна мода с българско участие откри Кан 2019

Международният кино фестивал в Кан беше открит за своето 72-ро издание в сряда, само че несъгласията започнаха още преди началото му.

Решението Ален Делон да получи почетна Златна палма тази година беше оспорено от редица бранители на женските права като Мелиса Силвърстийн, създател на организацията „ Жените и Холивуд “. Причината е признанията на 83-годишния артист, че е удрял дами в предишното си, позицията му против осиновяване на деца от еднополови двойки и благосклонностите към извънредно десни политици .

 Кан 2019 Getty

„ Не даваме на Ален Делон Нобелова премия за мир “, отбрани избора артистичният шеф на Филмовия фестивал в Кан Тиери Фремо по време на конференция, и добави: „ Делон е свободен да има сходни отзиви, въпреки ние да не ги споделяме. “ Фремо подчертава, че фестивалът ще уважи Делон като артист, „ обръщайки внимание на неговите достижения във филмовата промишленост, които нямат нищо общо с политическите му възгледи или другарството с (основателя на извънредно дясната партия Национален фронт) Жан-Мари Льо Пен. “

Вижте ТУК фотоси от аления килим на Кан 2019 >>>

Режисьорът Алехандро Гонзалес Иняриту („ Бърдмен “, „ Завръщането “), който е ръководител на фестивалното жури тази година, упрекна международните водачи в ръководство с „ незнание “, „ гняв, яд и неистини “ . Преди церемонията по откриването 55-годишният Иняриту показа, че построяването на стена на границата сред Съединени американски щати и Мексико може да провокира нова международна война.

 Кан 2019 Getty

„ Не съм политик, само че като актьор мога с отворено сърце да изразя какво мисля и какво считам за истина посредством работата си и това, което оставям с нея “ , показа носителят на „ Оскар “. Останалите членове на журито тази година са още актрисите Ел Фанинг и Маимуна НДиайе, режисьорите Йоргос Лантимос, Павел Павликовски, Енки Билал, Кели Райхарт, Робин Кампийо и Алис Рорвахер .

 Кан 2019 Getty

72-рото издание на Филмовия фестивал в Кан беше намерено с новия филм на Джеймс Джармуш „ Мъртвите не умират “ . Зомби комедията споделя за полярен фракинг, който изкарва Земята от релси. В лентата вземат участие Бил Мъри, Адам Драйвър, Тилда Суинтън, Селена Гомез и други

Червеният килим на събитието включваше и българско присъединяване. Италианската актриса и продуцент Тициана Рока беше облечена в рокля на дизайнерката София Борисова .

 Кан 2019 Getty

Вижте ТУК още най-добре облечени от откриването на Кан 2019 >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР