Международният фестивал Зимни музикални вечери Проф. Иван Спасов се провежда

...
Международният фестивал Зимни музикални вечери Проф. Иван Спасов се провежда
Коментари Харесай

Зимните музикални вечери в Пазарджик поддържат огъня, запален от Иван Спасов

Международният фестивал Зимни музикални вечери „ Проф. Иван Спасов ” се организира от 1975 година  с финансовата поддръжка на Община Пазарджик. Организаторите и Симфоничния оркестър на града, управителен от Григор Паликаров,  поддържат живи традициите на форума, на чиято сцена през годините са прозвучали доста нови произведения от български композитори и са гостували звезди от страната и чужбина.

43-ото издание на Зимните музикални вечери ще бъде намерено на 25 януари 2018 година в зала " Маестро Георги Атанасов ", а първото произведение в програмата по традиция е Българска рапсодия " Вардар " от Панчо Владигеров. Солист в ми-минорния концерт на Феликс Менделсон-Бартолди ще бъде известният наш цигулар Веско Пантелеев-Ешкенази - дълготраен концертмайстор на Кралския Концертгебау оркестър - Амстердам. Предвидени са и две рядко изпълнявани произведения - интродукция към операта " Крал за един ден, или Мнимият Станислав " от Джузепе Верди и
Увертюра, скерцо и край от Роберт Шуман.

Гости на фестивала в Пазарджик тази година ще бъдат още дуото Валентин Геров - виола и Антони Дончев - пиано, младите пианисти Георги Василев и Емануил Иванов,  диригентът Адам Клоцек от Полша и цигуларят Емануел Салвадор от Португалия. В един от дните по традицияпред публиката ще се показват и млади реализатори от музикалните паралелки и школи в Пазарджик. По време на фестивала във фоайето на зала “Маестро Георги Атанасов ” ще има галерия под надслов „ Изкуство и дух от планината “.

Подробности за всички събития описа в изявление за предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт " диригентът Григор Паликаров - артистичен шеф на Зимните музикални вечери „ Проф. Иван Спасов ”. Чуйте в звуковия файл.



 

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР