Международният фестивал Сцена на кръстопът се готви да блесне от

...
Международният фестивал Сцена на кръстопът се готви да блесне от
Коментари Харесай

Ламбо се завръща в „Сцена на кръстопът“

Международният фестивал „ Сцена на кръстопът ” се готви да блесне от 11 до 21 септември в пъзела от културни събития, създавайки следващия извънреден сценичен празник. На двете подиуми на Драматичен спектакъл „ Н.О. Масалитинов ”- Пловдив и на сцената на Кукления спектакъл в града, в галерии, по улиците и площадите на града ще шества театралният дух. Кулминацията ще пристигна на 21 септември, когато проф. Стефан Данаилов ще играе в представлението „ Актрисата “.

Началото ще бъде положено с неповторима взаимна продукция сред пловдивския спектакъл и Младежкия спектакъл „ Н. Бинев “-София. Режисьорът Владимир Люцканов и неговият екип ще покажат по какъв начин да я караме „ По-полека “ с музиката на неподражаемия Стефан Вълдобрев. Празничното въодушевление ще продължи и в идната фестивална вечер, когато режисьорът Стайко Мурджев ще ни опише „ Слава! “ - същинската история на Флорънс Фостър Дженкинс, най-лошата певица на света.

А по-късно една млада дама ще се показа с „ Приятно ми е, Ива “ и ще накара публиката да се замисли какъв брой персони живеят в един човек. Лиза Шопова ще разсмее пловдивчани с „ Трима мъже и една Маргарита “, тъй като в живота постоянно тръгваш за някъде, а се оказваш другаде.

Комедийната тематика продължава и в „ Защото на мама по този начин й харесва “, където Лилия Абаджиева и компания, следвайки фестивалния слоган, ще преведат феновете в невъзможността да намерят същинското си лице.

След това Явор Гърдев ще ги предложения на „ Празникът “, с цел да се задълбочат в размишления над отчуждението сред поколенията и капсулирането на индивида в личния му свят, а в „ По-различен от всички “ Иван Савов ще доразвие тази тематика.

Как могат да се дават обещания в един временен свят, ще се опита да отговори „ Развратникът “ на Стоян Радев, а режисьорът Владимир Люцканов ще размишлява по тематиката за огромното завръщане в „ Аз, Фойербах “. Красимир Спасов ще запознае със „ Сърдитите младежи ”, които желаят да опитат всичко, което има „ Вкус на мед “, а Николай Урумов ще ни срещне с „ Двама напълно голи мъже “, попаднали в трагикомична обстановка.

Венцислав Асенов ще ни покаже двама кинаджии, които мъчно и комично живеят с „ Камъни в джобовете “. Маргарита Младенова ще ни разноски по Луда трева, с цел да си напомним истините, написани от Йордан Радичков, а Николай Ламбрев-Михайловски ще ни направи съпричастни на едно трагично „ Спускане от връх Морган “.

Теди Москов ще покаже по какъв начин „ Тъпи запалянковци “ от разнообразни общности се оправят в комични обстановки, а Борислав Чакринов ще ни накара да се посмеем с комедийната подигравка за Арсеник и остарели дантели. Класът на проф. Стефан Данаилов, режисиран от Сава Драгунчев, ще ни задъха в криминално-комично-еротичното „ Зверското синьо “ на киното.

Гостите ни от Украйна ще ни поведат по „ Кръстосани пътеки “, а Габриела Хаджикостова от Будапеща ще ни огледа с „ Цъфнали очи “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР