Международният фестивал Opera Open 2019 посрещна най-известния си гост -Хосе

...
Международният фестивал Opera Open 2019 посрещна най-известния си гост -Хосе
Коментари Харесай

Знаменитият тенор Хосе Кура става Отело на Античния

Международният фестивал Opera Open 2019 посрещна най-известния си посетител -Хосе Кура. Той е считан за четвъртия най-хубав тенор в света, след Павароти, Карерас и Доминго. Признат за неосъществим Отело, той ще се превъплъти точно в Шекспировия воин в едноименната опера от Джузепе Верди. Представлението ще се състои на сцената на Античния спектакъл на 26 юли от 21 часа.

Хосе Кура е пял на едни от най-престижните оперни подиуми в света, играл е Отело стотици пъти, в това число на Фестивала в Залцбург, Театър Лисеу Барселона, Театро Реджо ди Торино, Театро Колон в Буенос Айрес, Операта в Мадрид и доста други.

Освен артист аржентинецът е прочут като диригент, продуцент и режисьор на оперни спектакли.

Звездният тенор е към този момент в Пловдив и репетира старателно без почивен ден с диригента Диан Чобанов, режисьора Нина Найденова, Taня Иванова като Дездемона, баритона Пиеро Теранова като Яго, който към този момент е партнирал на Хосе Кура в " Отело " в Операта в Будапеща, и с останалите сътрудници от Опера Пловдив.

Сценографията на спектакъла е дело на Светослав Кокалов, костюмите - на Цветанка Петкова-Стойнова. Зрелищната хореография на „ Отело “ е готова ​от Боряна Сечанова. Диригент ще бъде Драгомир Йосифов, а концертмайстор -Мичо Димитров.

Opera Open е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР