Международният фестивал на маскарадните игри Сурва да бъде преместен в

...
Международният фестивал на маскарадните игри Сурва да бъде преместен в
Коментари Харесай

Граждани искат Сурва въпреки водната криза в Перник

Международният фестивал на маскарадните игри " Сурва " да бъде изместен в София. Под това искане се сплотиха жители, които са изпратили отворено писмо до институциите у нас.
" Да лишите България от фестивала на кукерите, е все едно да ни лишите от националния ни празник, другояче казано - неприемливо е ", написа още в отвореното писмо.
" Перничани не са отговорни поради наложения воден режим, а кукерските групи от цяла България и гостите от чужбина пък напълно нямат никакъв допир с водния проблем на града ", смятат още жителите.
Те се аргументират, че с преместването на фестивала в София, ще се удовлетвори настояването на доста хора празникът да се организира. Хората даже оферират събитието да се случи в региона на Националния замък на културата, а Столична община, дружно с Община  Перник, да си поделят отговорностите към финансовата част на фестивала.
" В случай, че София ви се коства несполучлив вид, представете по-подходяща локация и зарадвайте българския народ. Той в този момент ви гледа и ще чака и следи вашите дейности ", приключва писмото на жителите.
Припомняме, че управляващите в Перник взеха решение да анулират " Сурва " поради водния режим и основателната заплаха от болести заради скупчването на едно място на доста хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР