Международният фестивал на документалния исторически филм DOCK ще започне в

...
Международният фестивал на документалния исторически филм DOCK ще започне в
Коментари Харесай

Да научи важни исторически моменти чрез кино предлага на публиката международен фестивал

Международният фестивал на документалния исторически филм DOCK ще стартира в Бургас на 17 септември. В продължение на шест дни феновете дни ще имат опция да опознаят международната история посредством киното.
Българският филм " Дворците на народа " е първият, с който ще бъде открит културният конгрес и е част от спортната стратегия.
Конкурсна стратегия включва 10 кино лентата, които ще се състезават за огромната премия на DOCK. Прожекциите ще бъдат на разнообразни места в града, като някои от тях са Експозиционен център " Флора ", КЦ " Морско казино " и други. Съвместната продукция на Италия и Германия " Изгубените души на Мосул ", българският филм " Рокендрол ", творбата на Швейцария и Ватикана " Папа Франциск: Човек на думата си ", " Случаят на Йохана Лангефелда " на Полша и Германия, са част от творбите, които ще могат да видят киноманите.
Краят на всяка прожекция ще бъде придружен от полемика и сказка.
Висококвалифицирано интернационално жури с ръководител кинорежисьорът Иглика Трифонова и членове - операторът Георги Богданов, филмовият монтажист Александър Бернер, създателят на публикации и европейски планове Гюнтер Фурман от Германия и археологът Никос Мердзимекис от Гърция ще оценят документалните филми.
На 22 септември в Експоцентър " Флора " ще се организира награждаването на отличените произведения и закриването на II Международен фестивал за историческо писмено кино DOCK.
Фестивалът е част от културната стратегия на Община Бургас. Художествен шеф е Лъчезар Аврамов, а входът е свободен за всички кино прожекции.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР