Международният фестивал на документалния исторически филм DOCK ще започне в

Международният фестивал на документалния исторически филм DOCK ще започне в ...

Да научи важни исторически моменти чрез кино предлага на публиката международен фестивал.

Международният фестивал на документалния исторически филм DOCK ще започне в Бургас на 17 септември. В продължение на шест дни зрителите дни ще имат възможност да опознаят световната история чрез киното.
Българският филм "Дворците на народа" е първият, с който ще бъде открит културният форум и е част от състезателната програма.
Конкурсна програма включва десет филма, които ще се състезават за голямата награда на DOCK. Прожекциите ще бъдат на различни места в града, като някои от тях са Експозиционен център "Флора", КЦ "Морско казино" и други. Съвместната продукция на Италия и Германия "Изгубените души на Мосул", българският филм "Рокендрол", творбата на Швейцария и Ватикана "Папа Франциск: Човек на думата си", "Случаят на Йохана Лангефелда " на Полша и Германия, са част от творбите, които ще могат да видят киноманите.
Краят на всяка прожекция ще бъде съпътстван от дискусия и беседа.
Висококвалифицирано международно жури с председател кинорежисьорът Иглика Трифонова и членове - операторът Георги Богданов, филмовият монтажист Александър Бернер, авторът на статии и европейски проекти Гюнтер Фурман от Германия и археологът Никос Мердзимекис от Гърция ще оценят документалните филми.
На 22 септември в Експоцентър "Флора" ще се проведе награждаването на отличените творби и закриването на II Международен фестивал за историческо документално кино DOCK.
Фестивалът е част от културната програма на Община Бургас . Художествен директор е Лъчезар Аврамов, а входът е свободен за всички филмови прожекции.

Източник: actualno.com