Международният фестивал Мартенски музикални дни в Русе, чието 59-то издание

...
Международният фестивал Мартенски музикални дни в Русе, чието 59-то издание
Коментари Харесай

Фестивалът Мартенски музикални дни отново сред най-добрите в Европа

Международният фестивал " Мартенски музикални дни " в Русе, чието 59-то издание ще бъде намерено на 15 март тази година, се е наредил още веднъж измежду най-хубавите фестивали в Европа, като е получил за четвърти следващ път влиятелния лейбъл " Забележителен фестивал на изкуствата " на EFFE за 2019/2020 година, присъждан с решение на интернационално жури от 2015 година. Това оповестяват от общинската администрация в града.

ЕFFЕ (Европа за фестивалите, Фестивалите за Европа) е пилотен план на Европейската комисия за създаване на Европейска платформа на фестивалите в областта на културата, иницииран от Европейската фестивална асоциация. Проектът има за цел да подтиква и свързва фестивали, които са отдадени на изкуството и имат принос за развиването на европейските полезности.

Критериите за оценка са свързани както с високия артистичен стандарт, който фестивалите следва да отстояват непроменяемо в своето развиване, интернационалния и европейския аспект на тяхното програмиране, по този начин и с техния принос за обществения, културния и икономическия прогрес на локалните общности.

На фотографията: Доходно здание, където на 15 март ще бъде открит фестивалът със Симфония №5 от Густав Малер, в осъществяване на Русенска филхармония, диригент Йордан Камджалов
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР