Международният фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща се открива

...
Международният фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща се открива
Коментари Харесай

Солистите на Виенската филхармония откриват “Дни на музиката в Балабановата къща”

Международният фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща ” се открива през днешния ден в Епископската базилика на Филипопол с концерта - събитие “Солистите на Виенска филхармония ”.

За него особено от Виена идват звездите Албена Данаилова – концертмайстор на фамозния оркестър, Карл-Хайнц Шютц – негов соло флейтист и един от най-прославените реализатори в международен мащаб и пианистът Кристоф Тракслер – желан театрален сътрудник от редица звезди. С този музикален празник се откриват и XXVII Австрийски музикални седмици.

Огромен акцент в програмата на XIV Международен фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща ” е и рециталът на мецосопраното със международна кариера Светлина Стоянова. Неин сътрудник в концерта на 25 юни е блестящата пианистка Боряна Ламбрева.

В пролетното издание на Фестивала блестящо се открояват забележителният “THE BRUSSELS STRING QUARTET ”, формиран от водачите в щрайха на Националния оркестър на Белгия, популярният пианист Людмил Ангелов, майсторът на инвенцията Любо Денев, магичният Академичен хор “Гаудеамус ”, Ансамбъл “Балканикус ” (САЩ), именитият виолист Румен Цветков, китарен квинтет “Пловдив ” и други

За единадесети следващ път на Римския стадион ще се организира и фамозният Голям детски концерт.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР