Международният балетен конкурс бе открит в Летния театър вчера от

...
Международният балетен конкурс бе открит в Летния театър вчера от
Коментари Харесай

Откриха 28-то издание на Международния балетен конкурс

Международният балетен конкурс бе открит в Летния спектакъл през вчерашния ден от ръководителя на Народното събрание Цветя Караянчева, която е почетен патрон на най-стария балетен конкурс в света. „ Малка България е съумяла да измисли и да провежда този конкурс и той е уникален.

Да благодарим на уредниците, на Фондацията, на спомоществователите, на Община Варна, на хората, които са помагали и не престават да оказват помощ на този конкурс, с цел да го има. Той е едно украшение на Българя и се надявам, че от този конкурс ще тръгнат доста блестящи кариери и ние ще бъдем щастливи да ги следим в техния път ", съобщи Цвета Караянчева.

Поздравление към участниците насочи и кметът на Варна Иван Портних. „ Международният балетен конкурс има особено място в духовния живот на Варна, тъй като основава неповторима атмосфера. Естественият фон на Морска градина добавя страстите, които претърпяваме и ние, и публиката, и участниците.

Щастлив съм, че смисъла на балетната олимпиада нараства както за откриването на нови млади гении, по този начин и за развиването на разнообразни трендове в балетното изкуство “, сподели той. Думи на признателност и пожелания насочиха именитият съветски балетист и хореограф Владимир Василиев, единствен притежател на “Гран При Варна “ ( от първия конкурс през 1964 г.), който е ръководител на интернационалното жури, и Румен Димитров, зам.-министър на културата.

28-то издание на Международния балетен конкурс ще продължи до 30- ти юли. В него вземат участие 149 състезатели от 34 страни. Публиката във Варна ще може да следи изкуството на танцьори от Европа, Азия, Северна и Южна Америка. Успоредно с конкурсната стратегия ще се организира и обичайна Международна лятна балетна академия. /live.varna.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР