Международните здравни власти изразиха загриженост заради това, че разпространението на

...
Международните здравни власти изразиха загриженост заради това, че разпространението на
Коментари Харесай

СЗО се притеснява от увеличението на заразата с коронавирус в Латинска Америка

Международните здравни управляващи показаха угриженост поради това, че разпространяването на новия ковид към момента се форсира в Бразилия, Перу и Чили, съобщи Агенция Франс Прес.
" Загрижени сме за Южна Америка – там броят на новите случаи, обявени предходната седмица единствено в Бразилия, беше най-високият за седемдневен интервал, откогато стартира пандемията ", сподели Кариса Етиен, шеф на основаната във Вашингтон Панамериканска здравна организация (PAHO).
" Перу и Чили също регистрират висока периодичност на заразявания с ковид – това е знак, че болестта в тези страни пораства ", съобщи тя на седмичен брифинг.
Панамериканската здравна организация, която служи като районен офис на Световната здравна организация, следи пандемията в Латинска Америка и Карибите.
С към 730 000 случая - от 5 милиона в международен мащаб - и повече от 39 500 смъртни случаи от COVID-19, докладвани към 25 май, Латинска Америка изпревари Европа и Съединените щати по брой ежедневни инфекции.
Регионът в този момент " без подозрение " е епицентър на пандемията, сподели Етиен по време на седмичния брифинг на PAHO. Тя прикани страните от района да продължат битката си за ограничение на разпространяването на заразяването, които съгласно специалистите надалеч надвишават формалния брой.
" За множеството страни в Латинска Америка в този момент не е моментът за облекчение на рестриктивните мерки ", счита тя.
PAHO предложи композиция от ограничения за обществено разграничаване, проби и подготовка на здравните системи за битка с ковид, която беше оповестена за пандемия на 11 март, откакто се появи в Китай в края на предходната година.
Още: " Коронавирусът: Поправките в статистиката в Европа не стопират "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР