Международните студенти в Съединените щати ще трябва да напуснат страната

...
Международните студенти в Съединените щати ще трябва да напуснат страната
Коментари Харесай

Без чуждестранни студенти в САЩ, ако университетите минат само на онлайн обучение заради COVID-19

Международните студенти в Съединените щати ще би трябвало да изоставен страната и рискуват да бъдат депортирани, в случай че университетите им преминат единствено на онлайн образование поради пандемията от COVID-19, обявиха от имиграционните служби на страната, представени от Си Ен Ен.

Повечето университети на територията на Щатите са в развой на решение дали да преформатират курсовете си единствено онлайн. Това би важало даже за студентите, които живеят в кампусите на университетите.

В „ Харвард “ това решение към този момент е реалност.

От Агенцията по имиграция на Щатите разясниха, че интернационалните студенти с избран вид визи „ няма да могат да учат напълно онлайн “.
Съединени американски щати лимитират имиграцията за 60 дни Целта на решението е да бъдат предпазени работните места на американците в изискванията на коронавирусната пандемия
„ Няма да издаваме визи на възпитаници, чиито образователни заведения са минали в напълно онлайн режим от новия есенен учебен срок, нито ще пускаме такива възпитаници на територията на Съединените щати “, разясниха от организацията.

Тези студенти, които към този момент са признати в образователни заведения на територията на Съединени американски щати могат да обмислят други ограничения, оферират от организацията, като да вземем за пример пренасяне в учебно заведение, където лекциите са присъствени.

Изключение се прави единствено за университети с хибриден модел – и онлайн, и присъствено образование.

Критериите за приемане на студентска виза за Съединените щати постоянно са били извънредно прецизни и влизането на територията на страната единствено за онлайн курсове беше неразрешено.

Според данни на Института за миграция във Вашингтон към 1,2 млн. задгранични студенти с такива визи ще бъдат наранени от новите условия на организацията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР