Международните спасителни екипи, които са на терен в Турция, съобщават

...
Международните спасителни екипи, които са на терен в Турция, съобщават
Коментари Харесай

Вълна от съпричастност у нас: Десетки хора дариха дрехи и палатки за Турция

Международните избавителни екипи, които са на терен в Турция, оповестяват за липса на базови консумативи в потърпевшите от земетресението градове. България беше измежду първите страни, които предоставиха помощ на Турция. Освен с изпращане на медици, пожарникари и спешни екипи, страната ни се включва в поддръжката и със събиране на базови консумативи. Намирам се на един от пунктовете, проведен от Фондация " Три дами ". Сами може да видите част от събраните материали, които в действителност са събрани единствено за миналото денонощие. Кампанията към този момент завърши. Всички тези неща ще бъдат натоварени и изпратени до сборния пункт в Пловдив, а оттова - до южната ни съседка. За донорите в София и хората, които желаят да оказват помощ - рзказваме в идващите минути.

Три дни след земетресенията в Турция и Сирия. Броят на жертвите надвиши 10 хиляди. И въпреки у нас обстановката да е спокойна, вълна от съпричастност заля цяла България. Стотици хора се включиха в акцията за събиране на базови консумативи за хората от потърпевшите градове. 

 „ Има доста младежи, има доста трогателни възрастни хора, които носят колички и колкото да са стигнали дотук ", споделя Кристина Деспотова от Фондация „ Три дами “. 

Един от тези възрастни хора е Лиляна. За следващ път тя взе участие в сходни начинания с вярата да помогне. 

" Голямо злощастие. Трагедия. Просто нямам сън. Така за Украйна изпратих облекла, одеала, долни дрехи и в този момент пристигам тук ", споделя тя.

В сборния пункт на Фондация " Три дами " единствено за ден са събрани стотици консумативи.

„ Палатки, шалтета, спални чували, одеала, топли облекла, фенери, детска храна, памперси и санитарни материали ", изяснява Деспотова. 

А часове преди затварянето на пункта с вяра да помогне пристигна и Айлин. Преди време самата тя се сблъсква с естествено злополучие. 

„ Винаги би трябвало да сме съпричастни един към различен. Ние сме хора. Когато направиш нещо положително за някой, това те кара да се чувстваш логичен ", безапелационна е тя. 

И на фона на опустошителното злополучие, поуката е една: " Трябва да сме положителни ". Казва го Лиляна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР