Международните съюзници на Украйна, обещаха да доставят нова противовъздушна отбрана

...
Международните съюзници на Украйна, обещаха да доставят нова противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

НАТО: Ще доставим на Киев системи за ПВО възможно най-скоро

Международните съдружници на Украйна, дадоха обещание да доставят нова противовъздушна защита " колкото се може по-бързо ". Акцентът на срещата на НАТО в Брюксел беше подложен върху въздушната защита, откакто Русия предприе масирана ракетна офанзива против огромните градове в Украйна, хипотетичен отговор за гърмежите по Кримския мост. Украинският министър на защитата Олексий Резников сподели единствено три думи, когато беше запитан на какво се надява от срещата: " Системи за противовъздушна защита ".

Западните съдружници се надпреварват да измислят по какъв начин да доставят по-модерни системи на Украйна, до момента в който дипломатите признават, че разполагат с доста малко средства.  " Системите ще бъдат обезпечени, толкоз бързо, колкото физически можем да ги доставим там ", съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин след срещата, без да дава детайлности за каквито и да било нови обещания.  " Ще предоставим системите, с които разполагаме... Ще се опитаме да предоставим и спомагателни муниции към съществуващите системи, които украинските сили употребяват. "  Първата система със междинен обхват на деяние „ Iris-T “ дойде в Украйна, откакто Германия реши да я изпрати, преди даже да я даде на личните си войски.

Съединените щати също по този начин обявиха, че се стремят да ускорят доставката на своята противоракетна и антидронна система „ NASAMS “ и първата партида от две се чака през идващите седмици. Доставката на още шест единици може да отнеме доста повече време, тъй като те би трябвало да бъдат създадени, а американски източници обявиха, че Вашингтон преглежда опцията в това време да се опита да достави на Украйна системи " Hawk " от времето на Студената война.  " Има и други системи по света, които са разполагаем ", съобщи американският военачалник Марк Мили.  " Задачата ще бъде да ги комбинираме и да ги разположим. "

Решаващ миг

Във вторник президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани водачите на Г-7 да оказват помощ за основаването на " въздушен щит " над страната му повече от седем месеца след началото на войната против Москва. Остин съобщи, че решимостта на съдружниците на Украйна да поддържат Киев се е " засилила от преднамерената свирепост на новия съветски обстрел против украинските градове ".  " Тези набези против цели без военна цел още веднъж разкриха злонамереността на войната, която Путин е избрал ", сподели той. Министрите на защитата на НАТО, които ще се срещнат в четвъртък, упорстват за способи за увеличение на общите им ресурси от оръжия, тъй като войната в Украйна е изчерпала техните ресурси.

Членовете на НАТО доставиха оръжия на стойност милиарди долари, с цел да оказват помощ на Украйна и дадоха обещание да продължат да доставят оръжия, до момента в който Киев се пробва да си върне окупираните територии.  " Съюзниците оказаха поддръжка на Украйна, като използваха запасите на муниции и оръжия. Това беше вярно, само че, несъмнено, би трябвало да се заемем с въпроса по какъв начин да попълним тези ресурси ", съобщи Столтенберг.

" Очаквам, че министрите ще се съгласят да преразгледат насоките ни за запасите, както и да се ангажират по-активно с промишлеността. "  Ръководителят на НАТО съобщи, че срещата в Брюксел се организира в " основен миг ", поради покачващото се напрежение към нуклеарните закани, анексираните територии и загубите на бойното най-малко на Русия. Западните сили настояват, че не са забелязали смяна в нуклеарната позиция на Москва, която да подсказва, че тя се готви да нанесе удар. Те предизвестиха Москва да не употребява тактически атомни бомби в Украйна.  " Ще има изострен отговор - съвсем несъмнено ще се стигне до физическа реакция от страна на доста съдружници, а евентуално и от самия НАТО ", съобщи почитан чиновник на НАТО. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР