Международните регионални клонове на компанията, включително тези в Европа, Австралия

...
Международните регионални клонове на компанията, включително тези в Европа, Австралия
Коментари Харесай

Hertz поиска защита от фалит заради дълг близо 25 млрд. долара

Международните районни клонове на компанията, в това число тези в Европа, Австралия и Нова Зеландия, не са включени в почналата процедура в Съединени американски щати

Hertz e измежду най-големите компании, станали жертва на пандемията. Един от международните водачи при отдаването на коли чартърен - американската Hertz Global Holdings, публично влезе в процедура за отбрана от банкрут, откакто бизнесът й беше съществено ударен от пандемията от ковид. Компанията с над 100-годишна история не съумя да се оправи със срутва на търсенето в тази обстановка.

От компанията оповестяват, че интернационалните й районни клонове, в това число тези в Европа, Австралия и Нова Зеландия, не са включени в почналата процедура в Съединени американски щати, написа Reuters.
Още при започване на май стана ясно, че компанията изпитва финансови компликации и се приготвя да подаде документи за отбрана от банкрут - това е така наречен глава 11 от законодателството за неплатежоспособност, която дава право да направи опит да се преструктурира.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Според правосъдната молба Hertz има към 25.8 милиарда $ активи и 24.4 милиарда $ задължения, а измежду най-големите кредитори са IBM, Lyft и други Изпълнителният шеф на компанията Пол Стоун разгласи, че би трябвало да се подхващат спомагателни стъпки, с цел да се улесни евентуално идно възобновяване.

Негативни резултати върху целия пазар

Анализаторите предизвестяват за отрицателните резултати върху автомобилния отрасъл от банкрута на Hertz. Компанията има близо 400 хиляди автомобила в Съединени американски щати и за тях няма съглашения за назад изкупуване с производители на коли и биха могли да бъдат премахнати, показва Майкъл Уорд, анализатор в Benchmark Co. Поради тази тактика Hertz пострада тежко в създалата се обстановка. Тя нормално реагира на намаляващото търсене, като продава част от колите си, а в този случай би изгубила и от спада на цените на търговете за използвани коли.

Най-голям акционер в компанията е милиардерът вложител и деятел Карл Айкан, който държи съвсем 39%. Дружеството пострада тежко от оповестените от управляващите на Съединени американски щати забрани за пътувания, които блокираха хората по домовете им. Голяма част от приходите на групата идваха от рент-а-кар офисите по летищата, които на практика замряха след блокирането на въздушния трафик.

Бизнес и в България

Компанията развива бизнес и в България. От 1996 година " Аутотехника " ООД има правата на Hertz Rent a car и е формален вносител на коли с марка SEAT за България. Тя е част от огромен гръцки холдинг, който има правата на Hertz Rent a car за Гърция - това е най-големият народен представител на тези права в света, се споделя в уеб страницата на българското сдружение.

Автопаркът на Hertz наброява повече от 1600 нови автомобила в 11 разнообразни категории. Има офиси на главните летища в страната - София, Варна, Бургас и Пловдив. През летния интервал нормално работят сезонни офиси в региона на Черноморието - в Златни пясъци и Слънчев бряг, а също по този начин се правят и доставки на коли до всеки различен курорт, посочен от клиента.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР