Международните политики на САЩ и Русия дестабилизират света. Това сочат

...
Международните политики на САЩ и Русия дестабилизират света. Това сочат
Коментари Харесай

„Галъп интернешънъл“: Международните политики на САЩ и Русия дестабилизират света

Международните политики на Съединени американски щати и Русия дестабилизират света. Това сочат данни от интернационално проучване „ В края на годината “ на международната асоциация „ Галъп интернешънъл “, извършено в 57 страни по целия свят. В същото време повече от половината от интервюираните българи считат, че външната политика на Европейски Съюз има стабилизираща роля.

Почти идентичен дял – надлежно 56% и 52% – от 52 494 интервюирани жители по целия свят имат отрицателно мнение във връзка с ролята на двете военни суперсили, като единствено един от четирима има вяра, че външната им политика има стабилизиращo влияние върху интернационалните връзки.

Около 2/3 от руснаците са уверени, че външната политика на тяхната страна има стабилизиращ резултат. Процентът измежду американските жители във връзка с външната политика на Съединени американски щати обаче е доста по-нисък - това отразява дълбоките вътрешни разделения в общество им.

Европейският съюз се възприема световно като най-стабилизиращата мощ в света и има позитивни чисти стойности (разлика сред дяловете на позитивни и дяловете на негативни отговори) във всички изследвани райони, като се изключи Русия и Западна Азия.

Външната политика на Китай се възприема негативно, само че не в такава степен, в каквато тази на Съединени американски щати и Русия.

Данните от България сочат съществено утвърждение за интернационалната политика на Европейския съюз. 60% считат, че тя е стабилизираща, а 16% са на противоположната позиция. Останалите нямат мнение. Нетната стойност (+44) е осезаемо по-висока от световната (+14).

С ниска чиста стойност (-36) е отношението на българите към външната политика на Съединени американски щати. По отношение на съветската външна политика 43% от българските жители са дали отговор позитивно против 27% негативно, т.е. чистата стойност е +16. Останалите нямат мнение.

Въпреки, че външната политика на Китай получава също позитивна чиста стойност (+4), прекомерно огромният % (52%) дали отговор „ Не знам “ сочи по-скоро липса на познание по тематиката.

Въпросът за интернационалната политика на четирите суперсили е заложен в 54 страни измежду общо 52 494 души. Във всяка изследвана страна е осъществена представителна извадка от към 1000 мъже и дами, интервюирани по метода „ лице в лице “, по телефона или онлайн.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР