Международните контакти по зърнената сделка продължават, но засега участието на

...
Международните контакти по зърнената сделка продължават, но засега участието на
Коментари Харесай

Песков: Международните контакти по зърнената сделка продължават

Международните контакти по зърнената договорка не престават, само че към този момент присъединяване на Москва в нея към момента е спряно, сподели прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков пред кореспонденти в сряда, оповестяват съветски медии.

Така представителят на Кремъл разяснява обстоятелството, че турски кораби не престават да се движат по филантропичния кулоар и отговори на въпроса дали турският президент Реджеп Тайип Ердоган е дал гаранции на президента на Русия Владимир Путин, че тези кораби няма да бъдат употребявани за нахлуване Руска федерация.

„ Не, към този момент в този случай контактите не престават. Знаете, че президентът на Русия също беседва с Ердоган през вчерашния ден, имаше доста дълъг, обстоен диалог. Но до момента Русия е прекратила присъединяване си ", сподели още Песков.

Според него разблокирането на износа на торове и обезпечаването на сигурността на придвижването в Черно море е главното изискване на Руската федерация за обновяване на договорката със зърно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР