Международните фотографски срещи ще се проведат в Пловдив в периода

...
Международните фотографски срещи ще се проведат в Пловдив в периода
Коментари Харесай

В Пловдив започват международни фотографски срещи

Международните фотографски срещи ще се проведат в Пловдив в интервала от 4 до 26 октомври 2017 година Включват две стратегии "Фотоборса “ и "Фотомакет “. Събитието се провежда от фондация "Пловдивско фотографско средище " с финансовата поддръжка на Община Пловдив, като част от Културния календар на града за 2017 година и под знака на "Пловдив – Европейска столица на културата – 2019 ".
Идеята на програмата "Фотомакет " е да показа фотографската книга като независима и пълноценна форма на фотографско творчество. Фотомакет е пилотен вид на фотографската книга, неин физически оригинал, основан независимо, без присъединяване на издателство.
"Фотоборса " е петдневна стратегия предвиждаща срещи на фотографите от Пловдив и гостите на фестивала с шефове на фото фестивали и куратори под формата "Преглед на портфолио ". Фотографите участващи в тези срещи ще чуят освен разбора и мнението на специалистите, само че ще имат опцията да получат оферти за изложения, изявления на книги или други планове. Портфолио прегледът е място за срещи със експерти, които могат да подкрепят създателите в реализацията на креативен и бизнес хрумвания.
Всеки участник може да показа своето портфолио на най-много 3-ма специалисти в самостоятелни сесии с дълготрайност от 20 минути всяка.След края на сесиите специалистите ще предложат своето класиране на участниците. Получилият най-вече гласове ще бъде разгласен за лауреат на прегледа на портфолио и ще получи покана за галерия във фестивала през 2018 година Датата на провеждането е 7 октомври, събота.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР