Международните донори са събрали 8,8 милиарда долара за използването на

...
Международните донори са събрали 8,8 милиарда долара за използването на
Коментари Харесай

Такова чудо с ваксините досега не е имало

Международните донори са събрали 8,8 милиарда $ за потреблението на нови ваксини по целия свят, заяви английският министър председател Борис Джонсън.

Правителството на Обединеното кралство през днешния ден беше хазаин на виртуална световна среща на върха в поддръжка на Глобалния алианс за имунизациите (GAVI). Даренията от интернационалните донорски държавни управления, компании и благотворителни фондации ще финансират имунизационните му стратегии до 2025 година.

"Глобалната среща за ваксини 2020 " е предопределена да активизира запаси, нужни за обезпечаване на универсална наличност на ваксини и против новия ковид.

Според Алианса, самодейността до в този момент е надхвърлила задачата си от 7,4 милиарда $. Така ще подсигури ваксинирането на 300 милиона повече деца в най-бедните страни в света против заболявания като морбили, полиомиелит и дифтерит ".

"Хората, които са имунизирани, пазят себе си и останалата част от популацията, като понижават разпространяването и риска от зараза.Работата на Алианса за рутинна имунизация е най-силният щит против огнища на инфекциозни болести. Нашите групови старания на тази среща ще спасят до осем милиона живота. ", сподели Джонсън.

Премиерът по-рано даде обещание, че държавното управление на Обединеното кралство ще остане водещ донор, изплащайки 1,65 милиарда паунда за работата на Организацията през идващите пет години.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР