Международни медии определят случилото се като нелеп инцидент Председателят на

...
Международни медии определят случилото се като нелеп инцидент Председателят на
Коментари Харесай

Председателят на Борда на директорите на „ЛУКОЙЛ” загина, падайки от прозорец на болница

Международни медии дефинират случилото се като безразсъден случай

Председателят на Борда на шефовете на „ ЛУКОЙЛ ” (LKOH.MM) Равил Маганов е умрял тази заран при безразсъден случай, падайки от прозорец на болница в Москва, заяви за източник, добре осведомен със случилото се.

Някои съветски медии също оповестяват за гибелта на 67-годишния Маганов, който бе и вицепрезидент на компанията. От „ ЛУКОЙЛ ” още няма публична информация.

Маганов работи в „ ЛУКОЙЛ ” от 1993 година, малко откакто компанията е учредена. Предишните му длъжности включват надзора на рафинирането, продукцията и проучванията. През 2020 година той бе определен за ръководител на Борда на шефовете. Брат му – Наил Маганов, е ръководител на средно-голямата съветска компания за произвеждане на петролни артикули „ Татнефт ”.

Равил Маганов бе и непосредствен контрагент на един от създателите на „ ЛУКОЙЛ ” – Вагит Алекрепов. Той пък е някогашен зам.-министър на петрола по времето на социализма. Алекрепов подаде оставка по-рано през април т.г. от поста си на президент на „ ЛУКОЙЛ ”, седмица откакто Англия разгласи, че замръзява сметкит и вкарва възбрана за пътешестване на него и няколко други предприемачи от Русия по отношение на продължаващата военна интервенция в Украйна.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР