Международни IT-компании предупреждава за разпространяването на телефонен шпионаж чрез SMS

...
Международни IT-компании предупреждава за разпространяването на телефонен шпионаж чрез SMS
Коментари Харесай

IT-компании предупреждават за шпиониране на телефони чрез есемеси

Международни IT-компании предизвестява за разпространението на " телефонен шпионаж " посредством SMS известия - с отварянето им потребителите без да подозират дават на подателя достъп до персоналните си данни .

Представител на словашката компания ESET разяснява пред организация " Униан ", че тази накърнимост е открита при огромно количество смарт телефони с разнообразни операционни системи в целия свят.

Измамата е засечена през отминалия уикенд от ирландски експерти от AdaptiveMobile Security. Тя е допустима заради накърнимост на SIM картите на клиентите.

" Тази накърнимост разрешава да се получават и обработват особено основани SMS известия, благодарение на които може да се шпионират избрани лица без те да знаят... Проблемът може да бъде решен от мобилните оператори посредством блокиране на сходни характерни известия с команди S@T Browser ", разяснява експертът от ESET Лукаш Стефанко.

Ирландските специалисти са открили, че сходни офанзиви са осъществени против устройства на всички водещи производители на смарт телефони и други опериращи с интернет устройства със SIM карти.

По всяка възможност няма да е допустимо да се откри дали обещано устройство е било употребявано за шпиониране на неговия собственик.

Специалистите успокояват, че телефоните може да бъдат предпазени за в бъдеще, в случай че потребителите следват избрани рекомендации, с цел да не влизат в евентуалната рискова група. Същевременно те признават, че не могат да подсигуряват безспорна 100-процентова защитеност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР