Международни и национални банки за развитие и представители на Организацията

...
Международни и национални банки за развитие и представители на Организацията
Коментари Харесай

Българската банка за развитие и Международната инвестиционна банка организират банков форум в София

Международни и национални банки за развиване и представители на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) дискутират през днешния ден в София опита си в постигането на сходство с нормативната уредба и предварителната защита на риска.

Домакин на форума е Българската банка за развиване, която провежда събитието взаимно с Международната капиталова банка.

„ Стриктното следване и рационализиране на процедурите за нормативно сходство е стратегически значима активност за финансовите институции през днешния ден “, сподели при откриването на срещата основният икономист на ББР Илия Лингорски. Това им разрешава да бъдат транспарантни пред акционерите и клиентите, да се развиват в час с новите технологии и глобализацията, и да способстват за сигурността на финансовия пазар. Обмяната на опит сред специалистите по сходство основава среда за нулева приемливост към финансови измами, пране на пари и финансиране на тероризма.

Очаква се форумът да способства за нови хрумвания и решения за подсилване на бранша и повишение на професионалната подготвеност.

България е акционер в Международната капиталова банка, която има дългогодишно положително съдействие с Българската банка за развиване. МИБ е основана от девет страни на основата на многостранно съглашение и има за цел да спомага за социалноикономическото развиване и съдействие на страните-участнички. Основната й задача е поддръжка на дребните и междинните предприятия, както и финансиране на обществено значими инфраструктурни планове. Тя реализира кредитирането си посредством водещи национални финансови институции с държавно присъединяване, банки за развиване или експортно-импортни банки.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР