Международната волейболна федерация (FIVB) обяви официално календара за следващата 2020

...
Международната волейболна федерация (FIVB) обяви официално календара за следващата 2020
Коментари Харесай

FIVB обяви календара за 2020-а

Международната волейболна федерация (FIVB) разгласи публично календара за идната 2020 година. Според датите, които бяха обявени, той би трябвало да бъде една концепция по-олекотен за състезателите, които ще са част от националните тимове на своите страни. Той за първи път включва и регламентирана отмора за волейболистите. Между 10 и 23 август те ще могат умерено да отхвърлят да се включват в каквито и да е действия, защото това право им се дава от интернационалната федерация. Датите са подбрани на база Олимпийските игри в Токио, които ще се проведат от 24 юли до 9 август.

Според новия календар последните континентални квалификации за Токио 2020 ще се проведат от 6-и до 12-и януари. Сезоните в клубните шампионати и при мъжете, и при дамите, би трябвало да свършат до 15 май. Лигата на нациите пък ще започва съвсем незабавно на 19 май, а груповата и фаза ще завърши на 21 юни. В този интервал ще се изиграят мачовете както при мъжете, по този начин и при дамите. Финалните шампионати на Лигата пък ще се състоят сред 1 и 5 юли. Периодът сред 17-и и 30-и август пък е избран за квалификации за континенталните шампионати и при двата пола. Начало на клубния сезон 2020/2021 е избран за не по-рано от 15 септември.

След като женският ни народен отбор отпадна от Лигата на нациите, той ще играе в Златната Европейска лига следващата година, по сходство на 2018-а. Ако успее да завоюва тази конкуренция, съставът на Иван Петков още веднъж ще взе участие в Чалъндж шампионата, който ще се организира сред 24-и и 28-и юни и единствено спечелилият ще си обезпечи място в Лигата през 2021-а.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР