Международната волейболна федерация (FIVB) обяви календара, обхващащ следващия олимпийски цикъл

...
Международната волейболна федерация (FIVB) обяви календара, обхващащ следващия олимпийски цикъл
Коментари Харесай

FIVB обяви календара за следващия олимпийски цикъл

Международната волейболна федерация (FIVB) разгласи календара, обхващащ идващия олимпийски цикъл до Игрите в Париж 2024 - събитията през 2021-2024 година Официалните събития, както са избрани от Административния съвет на FIVB (BoA) през декември 2019 година: са Олимпийските игри в Париж през 2024 година, международното състезание през 2022 година, Волейболната лига на нациите, континенталните шампионати през 2021 и 2023 година и квалификациите за тях.

Календарът включва и клубния сезон, в това число национални, континентални и интернационалните надпревари.

Основните актуализации на календара за 2021-2024 включват:

- Срещите във Волейболната лига на нациите са приспособени към спортния график на националните отбори; затова началната дата по пол се трансформира всяка година.



- Финалите на континенталните клубни шампионати са планувани годишно в последната седмица на всеки сезон на Националната лига.

- Волейболната лига на нациите се насрочва всяка година седмица след финалите на континенталните клубни шампионати и е последвана от Чалънджър Къп през същата седмица.

- Континенталното състезание през 2021 и 2023 година ще организира първо събитието при дамите, последвано от надпреварата при мъжете, за интервал от един месец през август и септември.

- Световното клубно състезание ще се организира годишно в двуседмичен интервал през декември.

- Световното състезание е планувано през 2022 година през август, септември и октомври, започвайки с дуели при мъжете и последвано от събитието при дамите.



- Олимпийските квалификационни шампионати (OQT) се играят в границите на 10-дневен интервал, като се стартира със събитието за дами през втората половина на септември 2023 година и се последва от събитието за мъже.

FIVB си резервира правото да поправя формалния календар, с цел да даде приоритет на здравето и благосъстоянието на спортистите и цялото волейболно семейство, като вземе поради изключителните условия на продължаващата пандемия COVID-19.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР