Международната среща в Катар, посветена на Афганистан, приключи без правителството

...
Международната среща в Катар, посветена на Афганистан, приключи без правителството
Коментари Харесай

Талибаните не получиха официално признание на международна срещата за Афганистан в Доха

Международната среща в Катар, отдадена на Афганистан, завърши без държавното управление на талибаните да получи каквото и да е публично признание, съобщи Асошиейтед прес.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно съобщи пред делегатите, че сега Афганистан е обзет от най-голямата филантропична рецесия в света. 

Организация на обединените нации разказа конференцията в Доха като конгрес на страни и организации, които се пробват да реализират единение по въпроси, свързани с човешките права, държавното ръководство и битката с тероризма и наркотрафика.

" За да се реализиран всички тези цели ние не би трябвало да се отхвърляме от уговорките си “, акцентира Гутериш. " Имаше и доста апели ангажираността ни да е още по-ефективна и да е учредена на уроците, които научихме от предишното ", добави той.

Запитан дали би имало условия, при които би провел директна среща с талибаните, Гутериш съобщи: " Когато настъпи подобаващият миг, явно аз няма да откажа тази опция ". 

На срещата в Доха нямаше представители на талибаните, които завзеха властта в Афганистан през 2021 година

Ръководителят на политическия им офис в Доха Сухаил Шахин съобщи пред АП, че афганистанското държавно управление не приема изводите от този конгрес. " Ако те не са подготвени да ни чуят и да се срещнат с нашата позиция, по какъв начин биха могли да реализират безапелационно и приемливо решение ", разяснява Шахин. " Едностранните решения не могат да дадат резултат. Афганистан е самостоятелна страна. Той има собствен личен глас; желаеме да ни чуят ", добави той.

В неделя Шахин се е срещнал в Доха с Андрю Маккоубри, шеф на отдела за Афганистан и Пакистан на английското външно министерство, както и с Юе Сяоюн, специфичен китайски делегат в катарската столица.

В завършилата през днешния ден среща в Доха участваха представители на Китай, Франция, Германия, Индия, Индонезия, Иран, Япония, Казахстан, Киргизстан, Норвегия, Пакистан, Русия, Саудитска Арабия, Таджикистан, Турция, Туркменистан, Обединените арабски емирства, Англия, Съединени американски щати и Узбекистан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР