Международната система за екологични декларации (EPD) потвърди, че произведеното от

...
Международната система за екологични декларации (EPD) потвърди, че произведеното от
Коментари Харесай

Създадоха първото в света нискоемисионно стъкло

Международната система за екологични заявления (EPD) удостовери, че създаденото от компанията Saint-Gobain Glass стъкло ORAÉ има най-ниския в света въглероден отпечатък - едвам 6,64 kg CO2 eq./m² (за целия цикъл на живот на стъкло 4 мм).

Постижението съставлява понижение с 42% спрямо европейския стандарт за флоатно стъкло и е разследване на удивително високото количество рециклирано стъкло и безупречни механически, качествени и естетически характерности.

Saint-Gobain Glass интегрира ORAÉ в своето портфолио от решения, които оферират успеваемост и резистентност, като понижават както оперативния въглерод (от изстудяване, отопление и осветяване при потребление на сградата), по този начин и въглерода, изтърван при построяването на фасадите на постройките.

Няколко огромни компании в региона на недвижимите парцели към този момент избраха нискоемисионното стъкло, с цел да понижат въглеродния отпечатък на своите планове. Сред тях е шведският бизнесмен NCC със постройката Habitat 7 в Гьотеборг, която се строи в съдействие с производителя на фасади Fasadglas,.

Благодарение на наличните подробни данни за околната среда, ORAÉ към този момент е интегрирано в Calumen - универсалния инструмент за цифрово настройване на стъклопакети на Saint-Gobain. Така експертите в региона на строителството, без значение от равнището си на подготвеност, могат да правят оценка въздействието на ORAÉ върху въглеродния отпечатък на своите архитектурни планове.

ORAÉ към този момент се предлага и на пазара на прозорци. Предложението е налично в Испания и Франция, а скоро ще стане налично и в други страни, оповестиха от производителя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР