Международната рейтингова агенция Standard & Poor`s потвърди дългосрочния и краткосрочния

...
Коментари Харесай

Борисов: Ще можем бързо да се върнем към ускорено нарастване на БВП |

" Международната рейтингова организация " Standard & Poor`s " удостовери дълготрайния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в задгранична и локална валута `BBB/A-2` със постоянна вероятност. Според международните специалисти от организацията ние сме една от страните с най-ниските темпове на понижаване на брутния вътрешен артикул. Заедно със непокътнатата външна конкурентоспособност ще можем бързо да се върнем към ускорено повишаване на Брутният вътрешен продукт ".

Това написа министър председателят Бойко Борисов във Facebook.

Той прибавя, че от " Standard & Poor`s " регистрират, че бюджетният недостиг ще остане сдържан през актуалната и идната година. "

" Агенцията акцентира и огромното значение за българската стопанска система и фискална непоклатимост от включването на българския лев във Валутния механизъм ERM - II. Очаква се бързо възобновяване на българската стопанска система след пандемията, без поява на несъответствия във външния и финансовия бранш през идващите две години ", написа още Борисов. Той прибавя, че дружно с отчета на Moody`s oтпреди близо два месеца, това е следващата добра оценка на влиятелна интернационална организация за страната, което демонстрира, че ограниченията подхванати от държавното управление са в вярна посока и дават резултати. " Не ние, а международните специалисти опровергават тезите на нашите съперници за банкрут на страната. Успяваме да поддържаме стопанската система и финансите, макар пандемията, която тормози целия свят ", пише още министър председателят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР