Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings (S&P) повиши прогнозата си

...
Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings (S&P) повиши прогнозата си
Коментари Харесай

S&P подобри прогнозата за цената на петрола сорт Brent до 60 долара за барел


Международната рейтингова организация S&P Global Ratings (S&P) увеличи прогнозата си за междинната цена на петрола вид Brent през 2019 година и 2020 година до 60 $ за барел, спрямо предстоящите по-рано 55 $ за барел, излиза наяве от известие на организацията.

„ Предвид намаляването на добива от страна на два от огромните нефтодобивни района – страните от ОПЕК и Русия, планувано за първата половина на 2019 година S&P Global Ratings (S&P) покачва прогнозите си по отношение на цените на петрола вид Brent”, се споделя в известието. В прогнозата си от януари организацията намали цената за петрола вид Brent от предстоящите тогава 65 до 55 $ за барел.

От организацията означават, че намаляването на производството на петрол от страните от ОПЕК+ в по-голяма степен ще се отрази на цената на вид Brent и в по-малка на вид WTI. От S&P считат също по този начин, че в поддръжка на цената на петрола,освен напъните на ОПЕК+ ще е и спада на добива във Венецуела. Върху котировките позитивно въздействие ще има при положение на евентуална комерсиална договорка сред Съединени американски щати и Китай, защото ще смекчи опасенията във връзка с международното търсене на нефт. В поддръжка на цените може да се окаже и една по-мека парична политика на редица огромни централни банки, заради отражението върху стопанската система като цяло.

ОПЕК и страните, производителки на нефт отвън картела (ОПЕК+) в края на предходната година взеха решение да обновят изискванията на съглашението за ограничение на добива на нефт. Страните се договориха за намаляване на добива с общо 1,2 млн. барела дневно от равнището от октомври 2018 година Изчисленията по новото съглашение са съобразени до първото полугодие на 2019 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР