Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings потвърди дългосрочния и краткосрочния

...
Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings потвърди дългосрочния и краткосрочния
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Българската икономика се развива

Международната рейтингова организация S&P Global Ratings удостовери дълготрайния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в задгранична и локална валута 'BBB-/A-3', написа във Фейсбук зам.-председателят на ГЕРБ и водач на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Перспективата пред рейтинга също се удостоверява и остава позитивна. Експертите от S&P чакат мощен растеж на Брутният вътрешен продукт в идващите 3 години и регистрират като удобно изискване за запазването на рейтинга напредъка на България по нейното присъединяванекъм Валутния механизъм II (ERM II). Преди близо две седмици Fitch също удостовери кредитния рейтинг на България BBB в задгранична и локална валута със постоянна вероятност ", добави Цветанов.

"Българската стопанска система се развива. Доказателства за това идват както извън - кредитният рейтинг от интернационалните организации, по този начин и от вътрешната страна - Бюджет 2019 година е най-хубавият от доста години насам. Уверен съм, че тези отлични резултати ще дадат нов мощен подтик на нашата работа по пътя ни към обезпечаването на българските жители европейски приходи и стандарт на живот ", разяснява той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР