Международната рейтингова агенция Мудис (Moody`s) понижи рязко днес прогнозата си

...
Международната рейтингова агенция Мудис (Moody`s) понижи рязко днес прогнозата си
Коментари Харесай

Moody's рязко понижи прогнозата си за автомобилните продажби тази година

Международната рейтингова организация Мудис (Moody`s) намали внезапно през днешния ден прогнозата си за продажбите на коли тази година, като се чака Западна Европа да понесе най-големия удар на фона на задълбочаване на пандемията от ковид отвън Китай. Сега Мудис чака международните автомобилни продажби да спадна с 14% през 2002 година, което е много над предходната прогноза за спад с към 2,5% през февруари, осведомят Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

За Западна Европа рейтинговата организация чака максимален спад в търсенето - с 21% тази година, до момента в който предходната прогноза беше за намаляване с 4 на 100. В Китай, най-големия авто пазар, се чака продажбите да спаднат с 10 на 100 по отношение на планувания спад от 2,9 на 100 по-рано. В Съединени американски щати продажбите на леки коли ще намалеят с минимум 15% през 2020 година, а при предходната прогноза спадът беше на ниво 1,2%.

Автомобилните продажби в Китай потънаха със 79,1 на 100 през февруари, отчитайки най-големия си спад изобщо, защото пандемията от ковид удари търсенето.

Коронавирусът, който лиши живота на над 22 000 души в света, провокира прекъсване на автомобилни фабрики по света, а цели градове се затвориха, с цел да лимитират разпространяването на вируса.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР