Международната рейтингова агенция Fitch Ratings повиши перспективата на краткосрочния кредитен

...
Международната рейтингова агенция Fitch Ratings повиши перспективата на краткосрочния кредитен
Коментари Харесай

Повишиха кредитния рейтинг на Алианц Банк

Международната рейтингова организация Fitch Ratings увеличи вероятността на краткосрочния кредитен рейтинг на Алианц Банк България от „ F2 ” на „ F1 ”. Агенцията удостовери и дълготрайния кредитен рейтинг на Банката „ BBB+ “ със постоянна вероятност, който е едно равнище над този на България – „ BBB ”.

Краткосрочният кредитен рейтинг „ F1 ” отразява отличното качество на предлаганите услуги и финансовата непоклатимост на Алианц Банк България, като е една стъпка над рейтинга на страната, оценен на „ F2 ” тази година. Оценката на Fitch се базира на обстоятелството, че компанията е част от една от най-големите финансови групи в света – Allianz SE, основана в Мюнхен, с кредитен рейтинг „ АА- “ и постоянна вероятност, като Банката разполага с евентуална поддръжка от мажоритарния си притежател. Fitch Ratings регистрира високо равнище на оперативна интеграция сред двете институции, както и сериозния принос на Банката за реализиране на задачите на холдинга.

Според данни на Fitch Ratings, в края на 2018 година съотношението: оперативна печалба/ рисково претеглени активи е 2.9%. През миналата година Банката се отличава с добра капитализация, като през 2019 година се чака позитивен тренд на развиване, възстановяване на качеството на кредитния портфейл, успеваемост на разноските и реализиране на плануваните резултати за 2019 година

„ Рейтингът на Алианц Банк България е резултат от напъните ни да предоставяме допустимо най-хубавото и качествено обслужване на нашите клиенти. Стремим се освен да предлагаме новаторски решения в банковия бранш, само че и да съблюдаваме високи стандарти на надзор и самокритика. И отсега нататък ще се стараем да поддържаме високото равнище на продуктите и услугите си, както и да затвърдим доверието в нас “, разяснява Георги Заманов, Главен изпълнителен шеф на Алианц Банк България.

За Алианц Банк България:

Алианц Банк България е универсална комерсиална банка със седалище в гр. София. Банката е част от групата на Алианц България Холдинг и предлага на клиентите си цялостни финансови решения. Алианц Банк има дълготраен кредитен рейтинг „ ВВВ+ ”, кратковременен кредитен рейтинг „ F1 ” и постоянна вероятност, доказани от интернационалната рейтингова организация Fitch Ratings Ltd. на 13.05.2019 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР