Международната правозащитна организация Амнести интернешънъл публикува доклад, в който се

...
Международната правозащитна организация Амнести интернешънъл публикува доклад, в който се
Коментари Харесай

Амнести мъмрят Полша за тормоз на протестиращи срещу управляващите

Международната правозащитна организация " Амнести интернешънъл " разгласява отчет, в който се твърди, че полските управляващи са употребявали подслушване, следене и наблюдаване, правосъдно гонене и тормоз , а даже и несъразмерна мощ в редки случаи против мирни протестиращи против държавното управление от 2016 година насам, оповестява " Асошиейтед прес ".

В отчета, който е под наслов " Полша: по улиците в отбрана на човешките права ", се твърди, че полските управляващи от време на време са правили продължителни инспекции на самоличността на протестиращите, лишавайки ги от независимост на напредване.

Засега полското държавно управление не е коментирало по тематиката.

 Брюксел отново неудовлетворен от Полша
Брюксел отново неудовлетворен от Полша

След като Полша изпрати писмо, в което отхвърли опасенията на Европейска комисия

Докладът също по този начин цитира случаите на двама протестиращи, сложени под полицейско наблюдаване. Като отбелязва, че полицията е оправдала наблюдението, като споделя, че дейностите на протестиращите биха могли да нарушат публичния ред, " Амнести " назовава ограниченията нарушаване на интернационалните стандарти за правата на индивида .

Изследователката от " Амнести интернешънъл " Барбара Чернусакова разяснява, че " полското държавно управление се пробва да внуши боязън в тези, които желаят да стачкуват спокойно ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР